Termenul pentru plata impozitelor locale si pentru depunerea unor declaratii, prelungit cu trei luni

impozitMinisterul Finantelor Publice a anuntat prorogarea termenelor de depunere a declaratiilor si de plata a unor impozite locale. Astfel, termenul de declarare a cladirilor cu destinatie nerezidentiala sau mixta detinute de persoanele fizice a fost prelungit de la 31 martie, la 31 mai.

Termenul de declarare a cladirilor detinute de persoanele juridice a fost de asemenea prelungit de la 31 martie la 31 mai. In plus, persoanele fizice si juridice pot depune declaratii pentru mijloacele de transport si mijloacele de transport radiate pâna la data de 31 mai (în loc de 31 martie).

Primul termen de plata pentru impozitul pe cladiri, impozitul pe teren si pe mijloacele de transport datorate de orice contribuabil a fost prelungit de la 31 martie, la 30 iunie. Odata cu modificarea termenelor de declarare si de plata sunt prelungite si termenele legate de facilitati.

Contribuabilii care achita integral, pâna la 30 iunie 2016, impozitele pe cladiri, terenuri, mijloace de transport beneficiaza de bonificatia stabilita de catre Consiliile locale.

24.03.2016