Solutii la problemele invatamantului preuniversitar particular

scAsociatia CONIL, impreuna cu Patronatul Investitorilor Autohtoni ( PIAROM ), va organiza o masa rotunda, in data de 8 Septembrie a.c., in incercarea de a gasi solutii la problemele cu care se confrunta invatamantul preuniversitar particular.

Intalnirea va avea loc  incepand cu ora 16.00, in incinta complexului Alia, sala de conferinte Nutrition, bld. Maresal Averescu nr 7a, Sector 1, Bucuresti.

Potrivit organizatorilor, „este esentiala elaborarea unei legislatii specifice invatamantului preuniversitar particular, astfel incat totul sa functioneze in interesul suprem al copiilor” .

„Obiectivul acestei intalniri este de a forma un grup de lucru in cadrul PIAROM, astfel incat sa se gaseasca solutii la problemele cu care se confrunta invatamantul preuniversitar PARTICULAR  si sa se inainteze catre autoritati propuneri documentate, utile formularii de politici favorabile atat unei educatii solide a copilului, cat si dezvoltarii sistemului de invatamant preuniversitar privat”, precizeaza Asociatia CONIL.

Printre subiectele abordate vor fi:

  1. Cum se respecta prevederea legala ” resursa financiara urmeaza elevul “?
  2. Recrutarea si angajarea cadrelor didactice, cat si organigrama corespund nevoilor sistemului privat de invatamant?
  3. Este realist termenul impus pentru implementarea noilor norme PSI, avand in vedere costurile implicate, pe care investitorul privat in educatie le face din fonduri proprii?
  4. Abuzurile la care sunt supuse unitatile private de invatamant, mai ales in cazul unor evenimente nefericite, precum cazul din martie a.c., in lipsa unui front comun.

„Aceasta masa rotunda este importanta pentru a stabili punctual care ne sunt problemele si sa vedem care ar fi solutiile benefice invatamantului particular. Va asteptam pe toti in numar cat mai mare! Mai multi suntem mai puternici! Nu lasati pe altii sa decida pentru dumneavoastra!”, se arata in mesajul organizatorilor, adresat tuturor celor interesati.

05.09.2016