PIAROM saluta numirea Ministrului pentru Dialog Social

decupat_excellence_138565244Patronatul Investitorilor Autohtoni (PSPR) saluta numirea in functia de Ministru responsabil cu Dialogul Social a doamnei Violeta Alexandru. Apreciem ca dialogul social este cazul sa devina unul real, dezbaterile organizate in baza Legii Dialogului Social sa aiba la baza materiale documentate, sustinute cu date si rapoarte care sa permita informarea participantilor si formularea de propuneri argumentate, nu exprimarea vocala si simpla a unor pareri personale ale participantilor.

Patronatul Investitorilor Autohtoni cere sa se instituie obligatia institutiilor ce au indatorirea de a organiza consultari in cadrul dialogului social de a da raspunsuri in scris membrilor comisiilor de dialog social care au facut propuneri, justificand respingerea sau acceptarea acestora.

Transparenta procesului decizional la nivelul ministerelor si autoritatilor publice trebuie sa aiba la baza politici publice asumate, publicate si sustinute de analize si rapoarte documentate. In lipsa unei organizari adecvate, dezbaterile vor ramane fara efecte, reducand disponibilitatea de a dialoga a partenerilor sociali, consolidand practici netransparente in scopul promovarii chiar a unor interese de grup legitime.

Patronatul Investitorilor Autohtoni apreciaza ca, alaturi de dialogul cu societatea civila, este de maxima URGENTA si importanta valorificarea potentialului de consultari organizate instituite de Legea Dialogului Social, care si-au dobandit reprezentativitatea la nivel national, in conformitate a cu legea 62/2011.

Presedintele Patronatului Investitorilor Autohtoni

Nicolae Cristian Parvan

18.11.2015