Posibilitati de participare a companiilor romanesti la manifestarile Forumului Economic Mondial (WEF)

Potrivit Ambasadei Romaniei in Elvetia, departamentul pentru relatiile cu Europa din cadrul WEF a transmis, la 18 decembrie 2018, o documentatie actualizata privind perspectivele de participare a companiilor romanesti la activitatile si evenimentele din cadrul WEF. Directorul pentru participarea sectorului privat din Europa la Iucrarile WEF, Pablo Izquierdo, a mentionat absenta, pana in prezent, a oricarei companii romanesti la activitatile WEF si a evidentiat importanta participarii reprezentantilor celei de-a doua mari economii din Europa de sud-est, cea a Romaniei, la activitatile WEF. Totodata, a subliniat ca angajarea in activitatile Forumului economic mondial reprezinta, in opinia sa, o modalitate unica de „a aduce vocea businessului romanesc pe platforma dialogului gIobal oferita de Forum” si includerea unor prioritati/obiective economice romanesti pe agenda tematica a WEF. Toate dimensiunile pentru cooperare: inovatiile, societatea digitala, revolutia industriala 4.0, dezvoltarea durabila, reforma sociala fac parte din filozofia si modul integrat de activitate din cadrul Forumului Economic Mondial.

Izquierdo a propus organizarea unei vizite la sediul WEF din Geneva a unei delegatii de 5-8 companii romanesti reprezentative (independente, nu sucursale ale altor companii). Izquiendo a prezentat si posibilitatea organizarii vizitei delegatiei romane la data de 28 februarie 2019, cand va avea loc la WEF/Geneva o conferinta dedicata IMM-urilor europene.

Ambasada Romaniei in Elvetia apreciaza ca ar fi util ca, autoritatile guvernamentale romnane (ME si/sau MMACA) impreuna cu reprezentantii nationali ai mediului de afaceri (CCIR) sa analizeze si sa disemineze informatiile de mai sus in mediul in mediul relevant si, ulterior, sa transmita reprezentantului WEF feedback-ul primit, pentru a discuta propunerile concrete (organizarea unei vizite la sediul WEF) precum si conditiile de participare ale companiilor rornanesti la manifestarile WEF.

Prin urmare, firmele membre ale PIAROM interesate pot contacta direct patronatul.

18.02.2019