O mica firma olandeza dezvolta o mesagerie instant securizata pentru medici

8ee6ab3ce91f3d05e22921b18f3fdb4a_MO firma olandeza de tehnologie, aflata la inceput de drum, este gata de a da marea lovitura cu o aplicatie pentru medici, care, se spune, combina beneficiile LinkedIn si Whatsapp intr-un instrument securizat de mesagerie instant.

MDLinking.com isi propune sa conecteze milioane de profesionisti din domeniul sanatatii la nivel mondial, astfel incat acestia sa poata face schimb de informatii intr-un mediu privat si sigur, fara a avea grija ca mesajele lor ar putea fi vizualizate de altii sau chiar folosite in scopuri comerciale. Ideea unei platforme de comunicare securizata pentru medici a venit de la chirurg vascular olandez, Hans Flu, care si-a dat seama ca instrumentele existente au avut prea multe constrangeri si probleme majore de securitate.

Confidentialitate

„Medicii ar trebui sa poata sa utilizeze platforme de comunicare, cum ar fi LinkedIn sau Whatsapp in viata lor profesionala, dar, din pacate, nu este posibil”, spune Flu. „Aceste instrumente de comunicare nu sunt dezvoltate pentru medici si, ca atare, nu ofera caracteristicile specifice de care medicii au nevoie. A doua problema este de confidentialitate. Instrumentele de comunicare existente nu sunt sigure cu privire la viata privata a pacientului.

Misiune

Flu a renuntat la profesia medicala, pentru a se concentra exclusiv pe ideea lui. „Am facut-o misiunea mea, aceea de a conecta profesionistii din domeniul sanatatii de pe intreaga planeta”, spune el. „Medicii invata de la medici. Acesta este modul in care functioneaza. Instrumentul nostru permite profesionistilor din domeniul sanatatii, sa-si impartaseasca din cunostintele lor, intr-un mediu cu totul sigur”.

La sfarsitul anului trecut s-a constatat ca un numar de site-uri medicale din Oanda, inclusiv unele conduse de unele spitale si medici, au transmis informatii cu privire la comportamentul on-line al vizitatorilor lor catre societati comerciale. „Acest scandal arata importanta problemelor de confidentialitate in privinta informatiilor legate de asistenta medicala”, spune Flu. „Spitalele, asociatiile medicale si medicii nu ar trebui sa se amestece cu oferte care ar putea compromite informatiile despre  pacienti, pentru profit. Scopul principal ar trebui sa fie oferirea de informatii de calitate, bazate pe dovezi, si nu deteriorarea increderii pacientilor in sistemul de sanatate”.

Aplicatia MDLinking este gratuita pentru toti profesionistii din domeniul sanatatii. In acelasi timp, compania a castigat deja sprijinul mai multor persoane fizice bogate din Olanda si din strainatate. “Dupa ce am fost implicat in primele zile ale Booking.com, a fost fantastic, dar fiind implicat in primele zile ale MDLinking.com, am si mai multe satisfactii”, spune Alec Behrens, unul dintre co-fondatorii Booking.com care a crescut de la un mic start-up olandez la o companie globala, evaluata la 60 miliarde $. “Nu am nici o indoiala ca MDLinking va salva mii de vieti.”

Sursa si articolul complet: dutchnews.nl

29.01.2016