Noile prevederi ale legii privind apărarea împotriva incendiilor au intrat în vigoare. Spațiile publice care nu dețin autorizație de securitate la incendiu, obligate să anunțe la loc vizibil acest lucru

Noile prevederi ale legii privind apărarea împotriva incendiilor au intrat în vigoare, iar spațiile publice din categoria comerț, cultură și turism care nu dețin autorizație de securitate de incendiu sunt obligate să anunțe acest lucru. În locuri vizibile, trebuie afișat un panou cu textul ”Acest spațiu funcționează fără autorizația de securitate la incendiu”, în caz contrar urmând a fi aplicate amenzi.

Potrivit prevederilor legale intrate în vigoare vineri, beneficiarii construcțiilor publice în care funcționează unități din categoria comerț, cultură și turism care nu au autorizație de securitate la incendiu au obligația să realizeze și să amplaseze în dreptul intrărilor panouri de înștiințare, scrie News.ro. Acestea trebuie tipărite cu litere de tipar, cu dimensiuni de minimum 2,5 centimetri, de culoare roșie, pe fundal alb, având conținutul: ”Acest spațiu funcționează fără autorizația de securitate la incendiu”.

Nemarcarea corespunzătoare a acestor tipuri de obiective atrage după sine sancționarea cu amendă de până la 5.000 lei.

Potrivit reprezentanților Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, construcțiile publice care vor trebui să afișeze panourile de înștiințare fac parte din cele care reunesc un număr mare de utilizatori și pentru care sunt necesare măsuri sporite de siguranță pentru prevenirea incendiilor. Camera Deputaților a adoptat, în 21 decembrie, cu 263 de voturi ”pentru”, un vot ”împotrivă” și 3 abțineri, proiectul pentru completarea Legii nr. 307/2006 privind apărarea împotriva incendiilor, cunoscut drept “Legea Colectiv”, care instituie obligația celor care nu au autorizație de securitate la incendiu să anunțe la intrare. Conform actului normativ inițiat de deputatul PMP Ionuț Simonca, alături de alți 74 de parlamentari din toate partidele politice, panourile de înștiințare trebuie să fie afișate până la obținerea autorizației de securitate la incendiu.

Citeste pe Profit.ro

20.01.2018