Ministerul Energiei ia in considerare prelungirea schemei de sprijin pentru biomasa 

drax-biomass-silosMinisterul Energiei analizeaza posibilitatea de a prelungi schema suport pentru biomasa, printr-un sistem tranzitoriu, si dupa 31 decembrie 2016, intrucat tinta asumata pentru acest tip de resursa nu a fost atinsa, a declarat Corina Popescu, secretar de stat in Ministerul Energiei, relateaza Agerpres.

2016 este ultimul an in care producatorii de energie pe baza de surse regenerabile din Romania se pot acredita pentru a primi certificate verzi.

“In ceea ce priveste Strategia Energetica a Romaniei, lucram la ea. Sunt grupe de lucru, iar tinta noastra este sa o finalizam in septembrie 2016. Un grup de lucru din Ministerul Energiei analizeaza de ce acest tip de resurse (biomasa – n.r.) nu s-a dezvoltat.

La nivelul Ministerul Energiei se analizeaza, in acest moment, posibilitatea de a prelungi schema suport printr-un sistem tranzitoriu, numai pentru acest tip de resursa si dupa 31 decembrie 2016. Romania trebuie, insa, sa discute si sa intre intr-un dialog cu Comisia Europeana, pentru ca nu poate aproba asa ceva de una singura”, a spus Corina Popescu, scrie Agerpres.

“La nivelul Romaniei, pentru acest tip de resursa regenerabila lucrurile au fost corecte. Din biomasa, Romania si-a asumat 1.640 MW putere instalata. La finele anului trecut, existau doar 104,5 MW produsi din biomasa, capacitatea instalata. O diferenta foarte mare, fata de tinta pe care ne-am propus-o”, a completat Corina Popescu.

Sursa: energynomics.ro

22.02.2016