MFE: Depunerea de aplicatii in MySmis, mai usoara

6In urma numeroaselor sesizari primite privind modalitatea greoaie de incarcare a proiectelor in modulul Cerere de Finantare din MySmis, Ministerul Fondurilor Europene a decis:

  • Sa permita completarea sectiunii de resurse umane prin uploadarea unui CV in format PDF.
  • Sa permita incarcarea unei singure fise de post pentru pozitii similare in sectiunea de Resurse Umane.
  • Sa permita completarea bugetului intr-un format offline si uploadarea ulterioara in sistem. Solutia tehnica exacta in acest caz va fi comunicata in cursul zilei de maine.

Lucram pentru a gasi si alte solutii de fluidizare (de exemplu: salvarea automata a progresului in completarea proiectului) si speram sa putem informa despre rezultate in cel mai scurt timp”, se arata in comunicatul MFE.

Ministrul Cristian Ghinea a afirmat ca: ”Am spus la preluarea mandatului si am repetat ca nu sunt multumit de modul in care a fost gandit acest modul, realizat fara a se lua in considerare nevoile beneficiarilor. Data fiind intarzierea generala in dezvoltarea MySmis (despre care am informat in raportul de activitate), resursele de reparare a modulului au fost limitate. Imi cer din nou scuze beneficiarilor pentru probleme si sper ca simplificarea partii de resurse umane si de buget sa elimine blocajele principale. Va asigur ca nu vor fi cazuri de proiecte configurate si nedepuse”.

Cei interesati pot afla mai multe detalii pe site-ul MFE la adresa: http://www.fonduri-ue.ro/presa/noutati/2036-decizii-luate-de-mfe-pentru-a-usura-depunerea-de-aplicatii-in-mysmis

12.09.2016