Mesaj al Asociatiei “Tine de noi”: Donează o componentă veche pentru accesul unui copil defavorizat la mediul digital

Dragi prieteni,

Întrucât sărbătorile de iarnă se apropie cu repeziciune, iar noi, Asociația “Ține de Noi”, alături de partenerii noștri de la Emedialab Consulting împreună cu dumneavoastră, sperăm să putem facilita accesul unor copii defavorizați la primul lor calculator.

 

Ce puteți face dumneavoastră?

Puteți dona următoarele:

– unități complete sau

– plăci de bază

– memorii RAM

– hard-disk-uri

– procesoare + cooler

– plăci video

– surse

– carcase

– monitoare CRT/LED

– cabluri SATA/IDE

– cabluri de alimentare sursă/monitor

– sistem de operare cu licență

Ce vom face noi? Dacă cererea noastră de donație va avea succes, ne propunem să donăm un număr de 3-5 calculatoare funcționale alcătuite cu ajutorul componentelor de mai sus, în preajma Crăciunului, unor copii defavorizați, cu posibilități materiale reduse, care altfel nu și-ar permite un calculator.

Astfel vom aduna orice fel de componentă dorește fiecare să doneze, le vom transforma în sisteme funcționale, apoi le vom dona. Pentru veridicitatea proiectului vom posta periodic pe pagina de Facebook a Asociației “Ține de Noi”, ori a Emedialab Consulting , progresul săptămânal al strângerii componentelor necesare, iar când vom livra sistemele către copii vom transmite live prin intermediul Facebook. Vă rugăm să urmăriți cele două pagini pentru a fi la curent cu progresul proiectului.

Toate sistemele vor fi asamblate și testate de către partenerii noștri de la Emedialab.

Vă invităm să vă alăturați acestui proiect, să vă încurajați și prietenii și cunoscuții să ajute un astfel de program și să ajutăm împreună un grup de copii defavorizați să primească acces către mediul digital.

Componentele pot fi aduse la sediul Asociației “Ține de Noi” din strada Făinari, nr. 45A, sector 2, București.

Vă mulțumim!

 

26.11.2018