LISTA – Fonduri pentru afaceri 2017: Programele Nationale prin care firmele mici si mijlocii vor primi bani de la stat (proiect)

euroGuvernul va derula noi programe nationale pentru sprijinirea intreprinderilor mici si mijlocii (IMM) si romanilor care vor sa-si deschida o mica afacere, in anul 2017, prin bugetul Ministerului pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat, dar vechile programe START si SRL-D, pentru start-upuri si antreprenori debutanti, apar fara bugete proprii in schita penru acest minister.

Conform proiectului Bugetului de stat pe anul 2017, in bugetul Ministerului pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat vor fi prevazute 686,2 milioane de lei – credite bugetare, adica bani efectiv alocati, si 1,915 miliarde de lei credite de angajament, adica limite superioare de cheltuieli care pot fi angajate in exercitiul bugetar.

Alocarile totale sunt mult mai mari decat cheltuielile realizate anul trecut. Executia preliminata pe anul 2016 a atins 122,9 milioane de lei – credite bugetare si 152,9 milioane de lei credite de angajament.

Toate aceste alocari pot suferi insa modificari atat in Guvern, cat si in Parlament.

VEZI AICI lista completa a Programelor IMM si start-up pentru anul 2017

Sursa: startupcafe.ro

24.01.2017