CRISTIAN PÂRVAN: „Rezultatele alegerilor – date de modul de prezentare a programelor electorale”

eRezultatele alegerilor parlamentare au la bază diferenţa dintre modul în care au fost prezentate programele electorale de către cele două partide principale – PSD şi PNL -, este de părere Cristian Pârvan, preşedintele Patronatului Investitorilor Autohtoni din România (PIAROM).

Domnia sa ne-a precizat: “Rezultatele alegerilor sunt, în principiu, mai accentuate decât se aştepta, dar acestea se bazează pe modul diferit în care au fost prezentate, mai ales pe final, programele electorale de către partide. Toată lumea vorbeşte de reforme structurale. Ne aşteptam ca cei de dreapta să susţină o astfel de măsură”.

Cristian Pârvan consideră că, “deocamdată, aşa cum a fost prezentat, programul PSD este substanţial şi ofertant”, dar că “rămâne de văzut care va fi ritmul de implementare al acestui program”.

Preşedintele PIAROM ne-a spus: “Este foarte important să se implementeze anunţatul Cod administrativ, care ar urma să fie unul dintre primele obiective adoptate. Este esenţial acest cod, însă trebuie ca administraţia locală să-şi ia mai multă răspundere, pe legi şi pe reglementări exacte, pe care să le aprobe, la nivel local. Dacă lucrurile ar fi clare din acest punct de vedere, atunci ar putea să se facă ceva şi la nivel de ţară”.

În ultima perioadă, preşedintele PSD Liviu Dragnea a făcut unele declaraţii din care reiese că susţine în mod deosebit mediul de afaceri românesc. Legat de acest aspect, Cristian Pârvan opinează: “Ideea de a susţine mediul autohton nu este doar în România, ci şi în alte ţări. Este un curent periculos, discutabil, dar pentru a răspunde unor cerinţe locale aproximativ toţi politicienii se uită la ceea ce trebuie să facă în ţară. Aşadar, este normal să începi să găseşti căi pentru dezvoltarea economiei româneşti”.

Potrivit domnului Pârvan, ne aşteaptă mai multe provocări în sectorul economic, cu precădere în domeniul fiscal, ţinând cont de o serie de măsuri propuse în Codul Fiscal şi Codul de Procedură Fiscală şi care urmează să fie implementate de la începutul anului viitor.

Sursa: Bursa.ro

13.12.2016