Comunicat de presa

Patronatul Investitorilor Autohtoni (PIAROM)  atrage public atentia asupra lipsei de interes si competenta pe care o demonstreaza decidentii publici, in principal cei din Ministerul Agriculturii si Ministerul Mediului, care asista nepasatori la aceleasi situatii critice generate de incendii de vegetatie, tornade sau blocari rutiere urmare a depunerii zapezii  viscolite.

Solutiile propuse constant de membrii PIAROM cu preocupari in domeniu, vizand crearea de perdele de protectie utilizand plante energetice sau incurajarea prelucrarii deseurilor agricole si a biomasei, in general sub forma de pelete utilizate ca agent de incalzire, NU si-au gasit loc in preocuparile specialistilor din aceste ministere.

Parlamentul  Romaniei amana discutarea si aprobarea Proiectului de Lege privind culturile energetice prezentat in anul 2010, contrar numeroaselor consultari organizate cu reprezentantii mediului de afaceri, a datelor si realizarilor prezentate.

Biomasa, ca resursa energetica, este ignorata, in conditiile in care valorificarea acesteia ar crea locuri de munca, valoare adaugata si ar duce la eliminarea pierderilor  economice generate de lipsa de interes in valorificarea acestei bogatii naturale.

Incendiile de vegetatie sau cele declansate la gropile de deseuri urbane se datoreaza ignorarii inventatorilor romani autentici care, fara sprijinul statului, au pus la punct tehnologii originale de rezolvare a acestor  provocari constante la care asistam an dupa an.

PIAROM face un nou apel la Guvern sa ceara ministerelor cu atributii sa ia in considerare datele si realizarile inventatorilor romani, sanctionand ferm incercarile birocratice si valorificarea lor in beneficiul mediului si Economiei Romaniei.

PATRONATUL INVESTITORILOR AUTOHTONI

 

12.09.2016