Comunicat AOAR – 23.10.2014

Comunicat de presa ASOCIATIA OAMENILOR DE AFACERI DIN ROMANIA (AOAR)

AOAR considera inacceptabil ca legea specifica profesiilor liberale sa fie interpretata discretionar pe baza unor criterii de natura subiectiva.

AOAR considera ca este anormal si cu efect negativ asupra mediului de afaceri sa existe opinii diferite intre inspectorii ANAF si cei ai Ministerului Muncii (ITM) pentru calificarea aceluiasi tip de relatie de afaceri, legea fiind clara si aplicata corect de ITM.

AOAR cere autoritatilor fiscale carora contribuabilii  li se adreseaza documentat, cu contestatii justificate, sa-si exercite atributiile si sa isi asume raspunderea examinarii atente si competente a contestatiilor. Raspunsurile trebuie sa fie concrete cu referire la argumentele prezentate.

AOAR nu poate fi de acord cu procedura uzitata in prezent de ANAF, de executare a conturilor si sechestrarea bunurilor, cata vreme nu exista certitudinea prejudiciilor. Contribuabilul nu are la dispozitie decat lunga cale de apel  la justitie, supra-solicitata si in imposibilitatea de a solutiona cu celeritate aceste cazuri cu implicatii economice majore.

AOAR nu poate fi de acord cu aplicarea de masuri care pericliteaza continuarea activitatii companiilor, atat timp cat pierderile inregistrate in cazul unor decizii contestate si castigate in instanta sunt platite tot de contribuabili, si nu  de cei care au aplicat gresit legea, in speta ANAF.

 

05.11.2014