Cat de ECO sunt Programele Casa Verde si Casa Verde Plus

bursaZiarul “Bursa” a organizat marti, 9 august, o masa rotunda cu tema “Cat de ECO sunt Programele Casa Verde si Casa Verde Plus”, la care au participat reprezentanti ai patronatelor si asociatiilor din constructii, precum si specialisti din domeniul protectiei mediului.

Printre invitati s-au aflat: Cristian Parvan – presedintele Patronatului Investitorilor Autohtoni (PIAROM), Claudiu Georgescu – presedintele Asociatiei Producatorilor de Materiale de Constructii din Romania, Cerna Mladin – presedintele Asociatiei Auditorilor Energetici pentru Cladiri din Romania si Mircea Oros – directorul Asociatiei Romane a Antreprenorilor de Constructii (ARACO).

Cristian Parvan: “Avem tehnologii romanesti in domeniul eficientei energetice ignorate de autoritati”

parvanTehnologiile romanesti inventate in domeniul eficientei energetice sunt absolut ignorate, fara nicio explicatie, atat de Ministerul Mediului, cat si de Administratia Fondului pentru Mediu si Ministerul Energiei, a declarat Cristian Parvan, presedintele Patronatului Investitorilor Autohtoni din Romania (PIAROM).

“Suma alocata programelor «Casa Verde» si «Casa Verde Plus» este mica, daca tinem cont ca in Franta sumele ajung la miliarde de euro. Programele «Casa Verde» si «Casa Verde Plus» nu iau in considerare absolut deloc necesitatea ca, gradual, sa schimbam sistemele de incalzire in foc deschis. In schimb, ajungem direct la tehnologii sofisticate, foarte bune, eficiente, dar neclar de ce au fost alese, cum ar fi, de exemplu, pompele de caldura. E foarte bine ca se merge pe pompe de caldura, dar momentan nu s-a lamurit cine, de ce si pentru ce s-a ales aceasta modalitate de incalzire pentru a fi inclusa in program. Avem tehnologii romanesti absolut ignorate, fara nicio explicatie, atat de Ministerul Mediului, cat si Fondul de Mediu si Ministerul Energiei. Programul este bun si nimeni nu contesta faptul ca se reia acest program, insa modul de punere in discutie timp de 10 zile, in perioada asta, nu este potrivit. Au mai fost situatii cand s-au pus in dezbatere publica diferite chestiuni de la Craciun si pana dupa Revelion”, a afirmat Cristian Parvan.

Citeste mai multe AICI

09.08.2016