Casa Verde & EcoHORNET

shutterstock_162617765Incepand cu 16 august 2016, firma ecoHORNET, producator de echipamente pe biomasa peletizata, lanseaza programul Casa Verde & EcoHORNET.

ecoHORNET a imbunatatit permanent calitatea echipamentelor sale si a redus astfel substantial costurile de service si mentenanta.

ecoHORNET s-a dotat de curand cu masini moderne, eficiente si de mare precizie: masina de taiat laser-fiber, masina de roluit, robat de sudura automata etc. si a redus astfel costurile de productie.

ecoHORNET acorda subventii echipamentelor sale prin vanzarea directa si reduce astfel costul pe produs.

ecoHORNET primeste sprijinul PIAROM in derularea acestui program Casa Verde & EcoHORNET.

In consecinta, ecoHORNET a decis sa acorde subventii incepand cu data de 01.09.2016   urmatoarelor categorii de utilizatori:

  • persoane fizice, cetateni romani, indiferent unde isi au  domiciliul
  • asociatii de locatari constituite pe teritoriul Romaniei
  • societati comerciale cu capital privat romanesc
  • institutii publice
  • unitati administrativ-teritoriale
  • ferme agricole cu capital privat romanesc etc.

Subventia se acorda pentru urmatoarele modele de echipamente si in cuantumul specificat mai jos.

Inscrierile se fac prin e-mail ([email protected]) sau prin posta cu confirmare de primire (S.C. ECOHORNET SRL, str. Italia, nr. 4, loc.  Chiajna, Jud. Ilfov, Romania).

Inscriile se primesc in limita capacitatilor de productie.

ecoHORNET propune Consiliilor Judetene, Unitatilor Administrativ Teritoriale sa mobilizeze firme de profil din teritoriu, care pot prelua lucrari de confectii si prelucrari metalice, confectii de subansamble, dar si ansamblari de echipamente pentru a-si mari capacitatea de fabricare si a onora comenzile din Judet.

Achizitia de produse romanesti este sprijinita de sectorul bancar, Banca Transilvania acordand credite pentru produsele ecoHornet.

Oferta de finanțare pentru IMM-uri încurajează investiţiile: dacă foloseşti peste 70% din credit pentru achiziția de echipamente şi utilaje produse în România sau pentru servicii contractate cu firme româneşti, atunci beneficiezi de dobânda redusă şi comisioane mai mici.

Pentru proiecte semnificative, incepand cu blocuri de locuinte cu minimum 10 apartamente, se ofera de catre membrii PIAROM asistenta si consultanta pentru finantare si garantare, inclusiv pentru firmele care vor oferi servicii energetice (IMM-uri).

Pentru proiecte mari (min. 1.000 de apartamente) PIAROM va sustine potentialii investitori in obtinerea de finantare din partea Bancii Mondiale, BERD etc, institutii care sprijina constant proiectele de eficienta energetica si reducerea emisiilor poluante produse de sistemele clasice de incalzire.

Decizia a fost luata pentru a diminua efectele discriminarii catatenilor Romaniei, creata prin aplicarea programului Casa Verde a Ministerului Mediului, care ii subventioneaza din bani publici, banii cetatenilor, doar pe primii veniti, fara a stabili criterii de performanta privind depoluarea zonelor grav poluate, eficientizarea cladirilor cu consumurile cele mai mari de energie si poluante. Nu are in vedere faptul ca aceasta investitie (subventie) trebuie sa dezvolte economia romaneasca si sa creeze locuri de munca etc.

  1. Se subventioneaza cu bani din fondul de mediu cresterea eficientei energetice a cladirilor cu o treapta, de la clasa B la clasa A.

–  clasa de eficienta  B  are deja un consumul de energie si un grad de poluare foarte scazute,  noi solicitam ca subventia sa se acorde locuintelor  incepand de la clasa  G de eficienta si apoi in ordine crescatoare cand s-au epuizat solicitarile pe aceasta clasa.

  1. Se subventioneaza cu bani din fondul de mediu, cu 6.000 lei (100%) instalarea de panouri solare, asta doar pentru primii inscrisi.

– gratuitatea 100%  a acestei subventii trebuie sa fie acordata celor care nu au surse financiare,  sunt in zona cumplita a saraciei energetice, celor care nu pot asigura fiecarui membru de familie venitul minim garantat.

Aceste lipsuri creeaza sectorul cel mai poluant pentru a produce apa calda de consum prin aprinderea repetata a focului si arderea necontrolata de surcele, vreascuri, coceni, tizic, ciocalai, paie etc.

  1. A fost exclusa de la subventii singura sursa care aduce populatiei planetei siguranta si independenta energetica: biomasa, centralele pe peleti.

Asteptam acest capitol al subventiei acordata persoanelor fizice, intr-o forma evoluata, care sa asigure populatiei Romaniei energie termica si electrica din surse regenerabile si inepuizabile de energie biomasa peletizata.

Asteptam  sa se subventioneze echipamente cu eficinta maxima, emisii minime, care sa evite arderea lemnului, sa depolueze solul,  apa si aerul, sa opreasca defrisarea padurilor, sa stopeze saracia energetica a populatiei, sa creeze locuri de munca etc.

 

16.08.2016