ADRESA DE INAINTARE Referitoare la Legea Preventiei

Patronatul Investitorilor Autohtoni, in calitate de reprezentant al mediului de afaceri, formuleaza prezenta:

ADRESA DE INAINTARE

Referitoare la  Legea Preventiei, respectiv solicitam  sprijinul in ceea ce priveste solutionarea problemelor aparute in cadrul legii:

Prin urmare, primul control pe legea preventiei va fi pentru verificarea intocmirii preturilor de transfer. In sapte zile, dupa incheierea procesului verbal de  constatare (asa cum circula termenul minim in spatiul public) nu se poate face un dosar de preturi de transfer. In acest sens,  vor reveni si vor colecta amenzile (12000 ron –14000 ron). Termenul cu minim 7 zile nu protejeaza contribuabilul . Termenul acordat trebuie sa fie in concordanta cu aspectele ce trebuie corectate de contribuabil.

Din 2017,  odata cu relocarea contribuabililor pe criterii de procente de afiliere, la mari contribuabili au trecut si societatile pentru care  societatea mama e mare contribuabil.

Aceste societati primesc calitatea de mari contribuabili ca si societatea mama  (desi pot fi micro, mici si mijlocii)  si vor fi obligati sa intocmeasca dosarul preturilor de transfer.

Era oarecum acceptabil pentru anul 2016 pentru cateva societati mari contribuabili,  dar pe noile criterii pentru anul fiscal 2017, vorbim de o sarcina financiara deosebita pentru toate societatile afiliate transferate la mari contribuabili indiferent de dimensiunea societatii.

In acest sens, solicitam ca obligativitatea sa ramana numai la societatea mama, avand in vedere costurile financiare si resursele umane implicate.

Cu stima,

Cristian Parvan

Presedinte

15.05.2017