Creşterea “galopantă” a salariului minim pe economie este una dintre măsurile statului ce vin în defavoarea mediului de afaceri, consideră Cristian Pârvan, preşedintele Patronatului Investitorilor Autohtoni din România (PIAROM). Domnia sa a spus, recent, că majorarea salariilor în sectorul bugetar este o măsură populistă, nejustificată, care dă încă o lovitură mediului de afaceri: “Măririle nu le comentăm – necesare, nenecesare -, pentru că nu poate să spună nimeni că o mărire de salariu nu este benefică pentru oameni, dar sunt făcute în mod populist, fără nicio fundamentare, fără criterii, fără niciun fel de obligaţii în sectorul bugetar, iar mediul de afaceri constată şi fiecare cetăţean tot trebuie să se învoiască să se ducă să scoată nu ştiu ce certificat, să ia nu ştiu ce adeverinţă, să se ducă la tribunal şi aşa mai departe. Deci instituţiile publice nu funcţionează cu nimic mai bine odată cu creşterea salariilor”. În opinia domnului Pârvan, ţara noastră nu face investiţii publice pentru că toţi banii se “duc” pe salarii. Preşedintele PIAROM susţine că o asemenea decizie va afecta mediul de afaceri, după ce acesta a avut de suferit în urma măsurilor adoptate anul trecut de Guvern prin care salariile au crescut în sectorul public cu 24%, iar în mediul privat cu numai 11%, generând un flux de plecări din mediul privat către stat.”
19 februarie – COMUNICAT PIAROM: “În luna iulie 2018, Patronatul Investitorilor Autohtoni (PIAROM) a lansat cel de-al treilea studiu privind structura forței de muncă din România, aferent anului 2017, analiza fiind disponibilă integral online (https://www.piarom.ro/studiu-privind-dinamica-pietei-muncii-la-nivelul-principalelor-industrii-angajatoare-din-romania-in-perioada-2016-2017/). În prezent, PIAROM se află în curs de elaborare a studiului aferent anului 2018, prin care își propune să aducă în atenția companiilor cu capital autohton, a opiniei publice, dar și a autorităților, o serie de indicatori mai puțin cunoscuți privind salarizarea, dinamica și structura forței de muncă din România, despre care apreciem că sunt necesar a fi luați în considerare în proiectarea și implementarea oricărei politici publice cu impact asupra mediului de afaceri și dezvoltării regionale. Până la momentul lansării acestui studiu, PIAROM dorește să aducă la cunoștința publicului larg o serie de statistici preliminare privind dinamica forței de muncă din România în perioada Octombrie 2017- Octombrie 2018, rezultate în urma prelucrării datelor extrase din Registrul de Evidență a Salariaților, corelate cu statisticile Eurostat, cu informațiile publicate de Oficiul Național al Registrului Comerțului, precum și cu structura nomenclatoarelor COR și CAEN. (…)”
21 februarie – participarea dlui Cristian Parvan, in calitate de speaker, la a-VI-a editie a Conferintei Codul Insolventei. Patronatul investitorilor Autohtoni a fost partener al evenimentului organizat de Grupul de Presa BURSA, Camera de Comert si Industrie a Romaniei
21 februarie – TVR1 – interventie telefonica a dlui Cristian Parvan, presedinte, avand ca tema comentarea cifrelor din comunicatul PIAROM (19.02.20109) referitor la datele din REVISAL
25 februarie – PRESA SM: ”Antreprenorii români se confruntă cu concurența neloială pe care le-o face Statul, prin nivelul salariilor din administrația publică”, a declarat, în exclusivitate pentru PSNews, Cristian Pârvan, președinte al Patronatului Investitorilor Autohtoni -PIAROM.”
26 februarie – ELITE BUSINESS WOMEN: “Dl Cristian Parvan – Presedinte PIAROM (Patronatul Investitorilor Autohtoni din România) ne insoteste in demersul nostru de identificare a parghiilor de crestere a afacerilor romanesti, aducand in atentie oportunitatile ce pot fi valorificate cu investitii / capital relativ reduse. Interventia sa vine in continuarea diagnozei realizate pentru anul 2018, pe care va invitam sa o parcurgeti AICI.
Dl. Cristian Parvan, presedinte, a participat in calitate de speaker, la intalnirea de afaceri cu tema “Dezvoltarea Accelerată a Afacerilor”, eveniment organizat de Elite Business Women
26 februarie – RFI: “Azi, la Esențial, discutăm despre stadiul Ordonanței 114, despre buget și despre cel mai recent studiu privind piața forței de muncă realizat de PIAROM. Invitat: Cristian Pârvan, președinte PIAROM, secretar general al AOAR.”
MARTIE
22 MARTIE
Lansare studiu Capitalul Privat Romanesc – editia a IV-a
10 aprilie – participarea dlui Cristian Parvan, presedinte la seminarul de informare al proiectului ,, Implica-te in politici publice pentru afaceri!’’ , oraganizat de ADAF, in cadrul Proiectului cofinantat de FSE prin POCA 2014-2020
19
iunie – participarea dlui Cristian Parvan, presedinte, in
calitate de speaker, la forumul
Managementul integrat al frontierelor
în contextul Președinției României la Consiliul Uniunii Europene, eveniment
organizat de Intact Media Group si moderata de Alessandra Stoicescu.
Extras din Newsletter post eveniment: “CristianPÂRVAN, președintele PIAROM – Patronatul Investitorilor Autohtoni – este convins că, în problema Schengen,cifrele ar putea să impulsioneze decizia politică la nivel european. “Avem două cerințe către Ministerul de Finanțe și ANAF. Legat de Schengen, de 8 ani camioanele stau la graniță. În acești 8ani, câte camioane au stat la vamă, cât au stat, câta pierdut România? Să punem cifrele pe masă pentru a cere și pe baza cifrelor să terminăm odată și cu povestea Schengen, care e în defavoarea mediului de afaceri.
A doua chestiune, o cerere
a mediului de afaceri, avem nevoie de datele de la vamă. Se pare că sunt extrem
de secrete. Vrem să știm ce import România, pe cod de produse. Ca să putem să
creionăm în funcție de aceste date și politici publice. Acestea sunt cele 2
cerințe care cred că pot să ajute. Noi nu știm de unde să luăm aceste date, iar
politicile publice pe care le propunem
trebuie să aibă la bază lucruri concrete”, a solicitat președintele PIAROM.
Cristian Pârvan a reproșat
autorităților lipsa de transparență în comunicarea de date clare din
statisticile vămilor. În esență, dialogul și cooperarea permanent între statul
roman și mediul privat este, defapt, nevoia principal a sectorului de business,
afectat și el de infracțiunile de la granițele țării.”
Cristian Pârvan a menţionat: “Noi, PIAROM, am făcut propuneri şi am prezentat soluţii concrete, de peste trei ani, dar nu s-a luat nicio decizie de autorităţile competente, care acum vorbesc despre aceleaşi lucruri. Acest fapt îi descurajează pe cetăţeni şi contribuie la lipsa lor de reacţie în faţa contrabandei şi evaziunii fiscale. Dacă nu vrem să folosim un sistem integrat bazat pe scannere, produs în ţara noastră, eu propun să aducem vameşi din Olanda şi Germania. Sistemul respectiv este pe masa Ministerului Finanţelor de trei ani, dar nu s-a întâmplat nimic din informaţiile pe care le deţinem”.
27 iunie – participarea dlui
Cristian Parvan, presedinte, in calitate de speaker, la Conferinta „Cei mai mari jucători din
economie. Ce mai poate să ofere România investitorilor. Care sunt noile oportunități
de creștere”