Activitate PIAROM 2019

IANUARIE

7 ianuarie – RFI: “Demiterea preşedintelui ANAF nu schimbă nimic, declară la RFI preşedintele Patronatului Investitorilor Autohtoni din România (PIAROM), Cristian Pârvan, secretar general al Asociaţiei Oamenilor de Afaceri din România (AOAR). El comentează afirmaţiile făcute duminică la Antena 3 de ministrul de Finanţe, Eugen Teodorovici. 

7 ianuarie – RFI: “Cristian Pârvan, preşedintele Patronatului Investitorilor Autohtoni, despre ANAF „ANAF-ul rămâne aceeaşi instituţie folosită, după cum apreciem noi, în scopuri politice, controale dirijate şi prea puţină activitate profesionistă în a mobiliza la bugetul statului sume care sunt foarte importante”.

14 ianuarie – BURSA: “Statul nu a adoptat nicio măsură, în 2018, care să vină în favoa­rea mediului de afaceri, susţine Cristian Pârvan, preşedintele Patronatului Investitorilor Autohtoni din România (PIAROM), potrivit căruia creşterea economică de 4,4% înregistrată anul trecut se datorează exclusiv investitorilor privaţi. Cristian Pârvan ne-a spus declarat, într-un interviu, că o măsură contra investitorilor a fost cea prin care au crescut salariile în administraţie într-un mod foarte agresiv, acest lucru conducând la crearea unui flux de angajaţi către stat, în detrimentul mediului privat.” 

FEBRUARIE

6 februarie – BURSA: “Cristian Pârvan, preşedintele Patronatului Investitorilor Autohtoni din România (PIAROM) ne-a declarat: “Textul este destul de imprecis şi aplicarea lui în această formă poate conduce la mari abuzuri. De exemplu, dacă o cifră de afaceri este alcătuită din patru domenii şi se greşeşte pe unul dintre ele, societatea va fi sancţionată cu procent din întreaga cifră de afaceri? De asemenea, dacă sunt constatate neregului la un punct de lucru din cadrul unei companii cu zeci de astfel de unităţi, va fi amendat tot grupul? Ce înseamnă tehnici comerciale incorecte? Şi unde este legea prevenţiei?” 

8 februarie – BURSA: “Cristian Pârvan, PIAROM: “Majorarea salariilor în sectorul bugetar este o măsură populistă şi nejustificată”

Creşterea “galopantă” a salariului minim pe economie este una dintre măsurile statului ce vin în defavoarea mediului de afaceri, consideră Cristian Pârvan, preşedintele Patronatului Investitorilor Autohtoni din România (PIAROM). Domnia sa a spus, recent, că majorarea salariilor în sectorul bugetar este o măsură populistă, nejustificată, care dă încă o lovitură mediului de afaceri: “Măririle nu le comentăm – necesare, nenecesare -, pentru că nu poate să spună nimeni că o mărire de salariu nu este benefică pentru oameni, dar sunt făcute în mod populist, fără nicio fundamentare, fără criterii, fără niciun fel de obligaţii în sectorul bugetar, iar mediul de afaceri constată şi fiecare cetăţean tot trebuie să se învoiască să se ducă să scoată nu ştiu ce certificat, să ia nu ştiu ce adeverinţă, să se ducă la tribunal şi aşa mai departe. Deci instituţiile publice nu funcţionează cu nimic mai bine odată cu creşterea salariilor”. În opinia domnului Pârvan, ţara noastră nu face investiţii publice pentru că toţi banii se “duc” pe salarii. Preşedintele PIAROM susţine că o asemenea decizie va afecta mediul de afaceri, după ce acesta a avut de suferit în urma măsurilor adoptate anul trecut de Guvern prin care salariile au crescut în sectorul public cu 24%, iar în mediul privat cu numai 11%, generând un flux de plecări din mediul privat către stat.”

11 februarie – BURSA: “Cristian Pârvan, preşedintele Patronatului Investitorilor Autohtoni din România, a declarat pentru Ziarul BURSA: “Este evident că suntem în stare de pericol ridicat în sectorul bugetar, atât timp cât cheltuielile salariale ale acestuia reprezintă 10% din bugetul pe anul în curs. În anul 2009, în momentul în care s-a pus problema diminuării veniturilor salariale, cheltuielile de personal în sectorul bugetar reprezentau 9,5% din PIB. Practic, am ajuns în aceeaşi situaţie de pericol. Această problemă a fost sesizată şi de cei din administraţia publică locală, care şi-au dat seama că nu pot să suporte toate aceste cheltuieli”.

14 februarie – ORANGE.RO: “Cristian Parvan, PIAROM: Ramanem la senzatia ca ANAF-ul este in continuare o arma politica. Cristian Parvan, presedintele Patronatului Investitorilor Autohtoni, ii cere ANAF-ului sa grabeasca informatizarea pentru a transparentiza relatiile fiscale”. 

19 februarie – COMUNICAT PIAROM: “În luna iulie 2018, Patronatul Investitorilor Autohtoni (PIAROM) a lansat cel de-al treilea studiu privind structura forței de muncă din România, aferent anului 2017, analiza fiind disponibilă integral online (https://www.piarom.ro/studiu-privind-dinamica-pietei-muncii-la-nivelul-principalelor-industrii-angajatoare-din-romania-in-perioada-2016-2017/). În prezent, PIAROM se află în curs de elaborare a studiului aferent anului 2018, prin care își propune să aducă în atenția companiilor cu capital autohton, a opiniei publice, dar și a autorităților, o serie de indicatori mai puțin cunoscuți privind salarizarea, dinamica și structura forței de muncă din România, despre care apreciem că sunt necesar a fi luați în considerare în proiectarea și implementarea oricărei politici publice cu impact asupra mediului de afaceri și dezvoltării regionale. Până la momentul lansării acestui studiu, PIAROM dorește să aducă la cunoștința publicului larg o serie de statistici preliminare privind dinamica forței de muncă din România în perioada Octombrie 2017- Octombrie 2018, rezultate în urma prelucrării datelor extrase din Registrul de Evidență a Salariaților, corelate cu statisticile Eurostat, cu informațiile publicate de Oficiul Național al Registrului Comerțului, precum și cu structura nomenclatoarelor COR și CAEN. (…)”

21 februarie – ECONOMICA.NET: “Pârvan (PIAROM): Insolvenţa este un instrument care poate să te omoare. În România există 200.000 de firme cu capital social negative” 

21 februarie – participarea dlui Cristian Parvan, in calitate de speaker, la a-VI-a editie a Conferintei Codul Insolventei. Patronatul investitorilor Autohtoni a fost partener al evenimentului organizat de Grupul de Presa BURSA,  Camera de Comert si Industrie a Romaniei 

BURSA: “PÂRVAN, PIAROM: Trebuie să analizăm mai atent cauzele care duc la insolvenţă” 

21 februarie – TVR1 – interventie telefonica a dlui Cristian Parvan, presedinte, avand ca tema comentarea  cifrelor din comunicatul PIAROM (19.02.20109) referitor la datele din REVISAL

21 februarie “FISCALITATEA.RO: “PIAROM: mediul de afaceri are o mare problema de 30 de ani! 200.000 de firme au capital social negativ. Antreprenorii din Romania isi doresc ca toate procedurile legale care exista in tara sa fie cat mai clare si mai simple, pentru ca mediul de afaceri de aici are o mare problema de 30 de ani, dovada fiind chiar cele 200.000 de firme cu capital social negativ, amintite, joi, de presedintele Patronatului Investitorilor Autohtoni (PIAROM), Cristian Parvan, intr-o conferinta de specialitate”. 

25 februarie – PRESA SM: Antreprenorii români se confruntă cu concurența neloială pe care le-o face Statul, prin nivelul salariilor din administrația publică”, a declarat, în exclusivitate pentru PSNews, Cristian Pârvan, președinte al Patronatului Investitorilor Autohtoni -PIAROM.” 

26 februarie – ELITE BUSINESS WOMEN: “Dl Cristian Parvan – Presedinte PIAROM (Patronatul Investitorilor Autohtoni din România) ne insoteste in demersul nostru de identificare a parghiilor de crestere a afacerilor romanesti, aducand in atentie oportunitatile ce pot fi valorificate cu investitii / capital relativ reduse. Interventia sa vine in continuarea diagnozei realizate pentru anul 2018, pe care va invitam sa o parcurgeti AICI.

Dl. Cristian Parvan, presedinte, a participat in calitate de speaker, la intalnirea de afaceri cu tema “Dezvoltarea Accelerată a Afacerilor”, eveniment organizat de Elite Business Women

26 februarie – RFI: “Azi, la Esențial, discutăm despre stadiul Ordonanței 114, despre buget și despre cel mai recent studiu privind piața forței de muncă realizat de PIAROM. Invitat: Cristian Pârvan, președinte PIAROM, secretar general al AOAR.”